U Lici su ponovo počeli problemi koje sam ja uspio zaustaviti svojim radom, stalnim obilaskom terena, desecima kaznenih prijava i sa desetak sastanak sa Vladinim uredom i Saborskim odborom za zaštitu ljudskih prava. Odnosi između ostarjelih starosjedilaca i agresivnih doseljenika su uz poneki incident sa lutajućim konjima postali skoro idilični. Kako su time narušeni značajni prihodi policajcima na ključnim mjestima u gospićkoj PU bio je to dodatni razlog da počnu sa mojim progonom.
Kako se mojim odlaskom iz Like sve počelo vraćati na situaciju koju smo vjerovali da je u Lici prošlost, počele su iz Like svakodnevno stizati zastrašujuće vijesti.
Jučer je najčitaniji lički portal likaonline objavio tekst:

     POLICIJA VIŠE PUTA PUCALA U ZRAK KAKO BI SE OBRANILA OD ROMA
Prema izvješćima PU ličko-senjske jutros je skupina Roma naseljenih na područje Široke Kule fizički napala jednog poljoprivrednika. Dogodilo se to u zaseoku Vukava kada je veća skupina Roma nasrnula na jednog čovjeka i zadala mu niz ozljeda. Odmah je intervenirala Policija, uz koju je na lice mjesta stigla i ekipa hitne medicinske pomoći. Budući da se rabijatna skupina batinaša nije željela povući, niti smiriti, doznajemo kako su policijski službenici bili primorani isplaiti nekoliko hitaca upozorenja u zrak kako bi i oni izbjegli fizičke napade.
                                             --------------------------------------------------
Saznajem da je napadnuti poljoprivrednik Miloš Brakus koji im nije ostao dužan pa je par napadača zadržano u gospićkoj bolnici sa lakšim tjelesnim ozljedama. Odmah počinje folklor pa se napadači preobraćuju u žrtve računajući na razumijevanje i pomoć zamjenika načelnika PU Mladena Kranjčevića kojemu su upravo oni iz samo njima i meni znanih razloga dali nadimak „Duboko Grlo“.  
Da se ta populacija preko noći osilila pridonosi i zarada od prijevoza tisuća imigranata koje upravo oni odrađuju za policiju.  Kako policija neće pljuvati u „zdjelu iz koje jedu“, račun plaćaju nedužni Ličani. Već sam pisao kako su dvojica mještana Poduma prije dva tjedna završila u bolnici, od čega jedan sa teškim tjelesnim ozljedama. Podrazumijeva se da „Duboko Grlo“ nije uspio otkriti napadače.
Prije dva tjedna je policija u samoobrani u Mogoriću također upotrijebila vatreno oružje pred napadom Cigana. „Duboko Grlo“ to pokušava zataškati, ali nije propustio prijaviti čovjeka iz Zagreba zbog komentara na moju objavu na fejsu.
Sada se pucalo u Širokoj Kuli. Jedan automobil je nedaleko od Gospića tijekom sraza s konjem lutalicom završio na krovu, a kod Krivog Puta je nekome dozlogrdilo gledati štete na usjevima pa je pucao i usmrtio dva konja lutalice.
U Lici je ratno stanje i dok policija može makar pucati da sačuva živu glavu. mještani su nakon 6-7 godina mira ponovo prepušteni sami sebi i lošoj sreći.
Policijska uprava će na svojoj redovnoj konferenciji za medije, kao na lotu nasumce izvučenim brojevima dokazivati da je u Lici stanje sigurno.

Možda... jedino ako Cigani u odnosima sa „Dubokim Grlom“ počnu koristiti prezervatie.0

Dodajte komentar

Učitavanje